HFS HFS


Mladi filmaši snimili spot o svojoj školi


gimnazija

Članovi Videodružine Gimnazije Karlovac ovoga puta odlučili su promovirati svoju školu kroz video uradak. S obzirom na dugogodišnje iskustvo u radu na filmu kroz projekte Videodružine i Kinokluba Karlovac, prema riječima jedne od redateljica, Marije Pajić, potaknuti željom učenika, ali i profesora škole odlučili su napraviti promo-spot. „Prvenstveno smo željeli prikazati osnovnoškolcima, odnosno osmašima, kako izgleda jedna školska godina u našoj školi i tako im pomoći pri donošenju odluke o upisu u srednju školu“, nastavlja Pajić.

Trominutni spot prikazuje učeničku svakodnevicu te daje pregled izvannastavnih aktivnosti kao što su školski zbor i debatni klub, informacije o izbornoj nastavi, radu na projektima i obilježavanju različitih prigoda poput proslave fašnika i Valentinova te organizacije projekata poput Božićnog sajma i prošlogodišnjeg Dana Europske unije kada je svaka učionica bila pretvorena u jednu zemlju članicu EU. Prikazane su i dvije udruge koje djeluju pod gimnazijskim okriljem –  glazbeni studio „Studio 8“ i Kinoklub Karlovac.

Spot je nastao pod vodstvom profesorice Sandre Živanović, a bravo za snimatelja Pavla Kocanjera, Mariju Antić i Mateju Banić koje su osmislile ideju za film te redateljice Luciju Ćeškić i Mariju Pajić!