HFS HFS


Naš festival na Scala Youth Film festivalu u Walesu


frff2013-HR

Protekli vikend Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, karlovačka međunarodna manifestacija posvećena srednjoškolskom filmu osim na irskom Fresh Film Festivalu predstavljena je i u Walesu u okviru Scala Youth Film Festivala. Time se iz godine u godinu povećava broj partnera ove živopisne manifestacije.

Na poziv organizatora festivala koji je namijenjen svim filmašima u dobi od 11 do 16 godina u Walesu su prikazana tri filma koja su na neki način obilježila prošlogodišnju ediciju Revije i Festivala: belgijski igrani film Elton i Elza autora Thijsa De Blocka koji je okrunjen Grand Prixom, a progovara o intrigantnom odnosu mladića i starice i pobjednički dokumentarac Four River Film Festivala Iza šatora, Libanonke Jude Chebab, koji s naglaskom na svakodnevnim životima djece libanonskih prikazuje ono što je doslovce iza njihovih šatora. Domaće boje branio je pobjednički dokumentarac Filmske revije mladeži Nine Čorak iz Videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac Po kinu se grad poznaje, koji progovara o petogodišnjoj borbi za povratak redovite kinoprikazivalačke djelatnosti u naš grad. Potonji dokumentarac posebno je zaintrigirao Velšane s obzirom na to da su u svom gradiću Denbighshire, gdje se festival organizira, prolazili gotovo identičnu desetogodišnju kino agoniju sa sretnim završetkom.  Oduševljenje mladih Velšana viđenim programom bilo je i više nego očito, pa je sudjelovanje Walesa na nadolazećoj ediciji Revije i Festivala neupitno.

Pripreme za 18. Filmsku reviju mladeži i 6. Four River Film Festival koji se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac održavaju od 11. do 14. rujna u punom su jeku. Rok za slanje radova za srednjoškolske filmove iz inozemstva je 15. svibnja, a za domaće autore 01. lipnja. Detaljne informacije mogu se pronaći na web stranici organizatora www.hfs.hr.